Domov » Hitro In Zdravo: Enostavni Recepti Za Naporne Vikende

Oglaševanje

Hitro In Zdravo: Enostavni Recepti Za Naporne Vikende

Vikendi so čas, ko si želimo spočiti in napolniti baterije, vendar včasih tudi najbolj sproščujoči vikendi lahko postanejo naporni, še posebej, če se znajdemo v hitrem tempu življenja. Kljub temu pa lahko s pravimi recepti hitro pripravimo okusne in hranljive obroke, ki nam bodo pomagali ohranjati energijo in dobro počutje tudi v najbolj zasedenih trenutkih. Tukaj je nekaj enostavnih receptov za naporne vikende:

1. Kvinojina solata s tuno in avokadom

Kvinoja je hitro pripravljena in hranljiva žitarica, ki je odlična osnova za solate. Zmešajte kuhano kvinojo s konzervo tunine, narezanim avokadom, paradižnikom, kumaricami in svežim peteršiljem. Začinite s preprosto mešanico olivnega olja, limoninega soka, soli in popra. Ta solata je polna beljakovin, zdravih maščob in vlaknin ter je odličen obrok za hitro kosilo ali večerjo.

2. Enostavni ovseni palačinki

Ovsene palačinke so hitro pripravljene, polne vlaknin in beljakovin ter odličen obrok za zajtrk ali malico. Zmešajte ovsene kosmiče, banano, jajce (ali laneno jajce za vegansko različico) in malo mandljevega mleka v mešalniku, dokler ne dobite gladkega testa. Ponev segrejte na srednje visoki temperaturi, nalijte testo za palačinke in pecite približno 2-3 minute na vsaki strani. Postrezite s svežim sadjem, jogurtom ali javorjevim sirupom.

3. Hitra in zdrava juha iz čičerike

Juha je odličen način za hiter in hranljiv obrok, še posebej, če uporabimo že pripravljene sestavine. V lonec dodajte konzervo čičerike, narezano zelenjavo (npr. korenje, zelena, čebula, česen), paradižnikovo omako, zelenjavno jušno osnovo in začimbe po okusu (npr. kumina, kurkuma, čili). Kuhajte približno 15-20 minut, dokler zelenjava ni mehka. Postrezite s svežim peteršiljem in rezino polnozrnatega kruha.

Morda vam bo všeč tudi

Oglaševanje